RSS

FunABC – Abecedarul românesc pentru cei mici

18 Mar

mail.google.comOrice copil începe să învețe imediat după naștere. El învață să se rostogolească, să rostească primele sunete, să pășească, etc. Dar adevăratul studiu începe cu primele litere și cifre.

Primele lecții ar trebui să fie interactive, interesante, pentru a capta atenția copilului spre studiu. Și aici ne vin în ajutor tehnologiile moderne.

Aplicații educaționale sunt create în fiecare zi de către dezvoltatorii de soft, unele mai bune decât altele. Ele pot fi descărcate pe smartphone sau tabletă, sau orice alt gadget cu sistem de operare Android. Așa mod de învățare este considerat cel mai eficient, deoarece prin intermediul aplicațiilor se transmit cunoștințe copiilor.

Așa o aplicație este şi aplicația FunABC – prima aplicație românească ce învață alfabetul pe micuți. Aplicația este destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2-6 ani. Prin intermediul acestei aplicații, copii vor însuși alfabetul românesc rapid și eficient.

Aplicația FunABC este o aplicație simplă  în utilizare şi cu o interfață simplă. Exact așa interfață nu permite copiilor să deschidă mai multe ferestre de navigare și să blocheze aplicația. După lansare, pe ecran apare prima literă a alfabetului, alături de ea este situat un arici, plus însuși cuvântul „Arici”. La apăsarea literei sau cuvântului se aude pronunția lor. La apăsarea animăluțului se aude cum el adulmecă. Restul literelor sunt create după același concept. Literele pot fi listate în ordine alfabetică sau aleator, făcând click pe ele în partea de sus a ecranului.

Sunetele au fost înregistrate într-un studiou de înregistrări. Fiecare sunet se aude clar. Principalul atu al aplicației – sunt utilizate înregistrări reale din lumea animală în cadrul aplicației. Deci, câinele latră, oiţa behăie, elefantul trompetează, iar broasca oacăie. Mulţi părinţi sunt surprinşi, auzind, ce sunete fac în realitate iepuraşul, nevastuica, suricata şi altele. Acest lucru permite copiilor să cunoască mai bine lumea animală.

Apropo, vocea din cadrul aplicaţiei aparţine scriitoarei de poveşti pentru copii – Ada Demirgian.

Aplicaţia poate fi descărcată gratis de pe Play Market. Pentru a găsi jocul, trebuie de vizitat website-ul https://play.google.com/ şi de introdus în caseta de căutare oricare din cuvintele cheie: Alfabet roman, FunABC, abecedar. Sau poate fi descărcat direct de pe link-ul: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ejuk.funabc.

mail.google.comkk      mail.google.comm

 

 

 

 

Muzica Buna

 
Comments Off on FunABC – Abecedarul românesc pentru cei mici

Posted by on March 18, 2014 in Programe gratuite

 

Tags:

Comments are closed.

 
%d bloggers like this: