RSS

CP – 11,6% dintre PC-urile echipate cu antivirus sunt infectate

05 Sep

Comunicat de presa. Cel puțin unu din zece computere echipate cu o soluție antivirus este infectat cu viruși, relevă datele furnizate de Bitdefender QuickScan, scaner-ul de securitate ce identifică amenințările informatice active prin verificarea zonelor critice din computere. 

’’În mai puțin de 10 ani cantitatea de software periculos a crescut de la infecții sporadice la mai mult de 145 de milioane de amenințări cunoscute, o rată de 40.000 de viruși pe zi. Acest lucru pune o presiune uriașă pe soluțiile antivirus și crește probabilitatea unor infecții în cazul în care antivirusul și sistemul de operare nu sunt actualizate regulat. Din acest motiv o a doua opinie – obținută printr-o scanare online – ar putea identifica incidentele de securitate înainte de a produce efecte asupra utilizatorului’’, a declarat Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

image007Datele arată că 9,28% dintre computerele ce rulează Windows 2000 sunt infectate. Windows XP, ce își va încheia ciclul de viață anul viitor în aprilie, este încă folosit masiv și are o rată de infecție de 12,8% dintre sistemele scanate. Trecând la sistemele noi de operare ale Microsoft, 11,47% dintre computerele ce rulează Windows 7 și o altă soluție de securitate au fost găsite infectate. În contrast, pe numai 4,59% dintre mașinile cu Windows 8 au fost găsiți viruși.

Potrivit OPWSAT, Windows 7 are cea mai mare cotă de piață dintre toate sistemele Windows, respectiv 53,8%, urmat de Windows XP, cu 36,2% și Windows Vista cu 8,1%.

Datele QuickScan relevă că cel mai mare număr de computere infectate sunt în India (rată de infecție de 14,48%), România (11,55%), Statele Unite ale Americii (5,43%) și Franța (7,47%). Statisticile reflectă doar infecțiile pe computere care rulează deja o soluție de securitate – plătită sau gratuită.

Sursa Bitdefender

 
2 Comments

Posted by on September 5, 2013 in Devirusare, Stiri IT

 

Tags:

2 responses to “CP – 11,6% dintre PC-urile echipate cu antivirus sunt infectate

 1. nelu

  September 9, 2013 at 3:06 pm

  Am un prieten al carui calculator a fost infectat cu un virus de un haeker care a cerut ca o suma de bani sa fie virata intr-un cont, sub amenintarea stergerii tuturor datelor de pe hard.
  Cum trebuie actionat intr-o situatie similara? .

   
  • Admin (programe4incepatori)

   September 9, 2013 at 8:21 pm

   poi …poti sa devirusezi pc-ul cu un rescue cd de la Kaspersky, Avira, Bitdefender sau poti cu Dr Web CureIt, il rulezi din bios, sau reinstaleaza sistemul.

    
 
%d bloggers like this: