RSS

Cele mai multe escrocherii pe Facebook promit să dezvăluie vizitatorii profilului Pe locul doi se află un presupus film deocheat cu Rihanna

27 Apr

[CP] Aproape un sfert din escrocheriile de pe Facebook promit utilizatorilor să le dezvăluie cine le-a văzut profilul, relevă un studiu realizat de Bitdefender, liderul pieței românești de soluții antivirus, în urma analizei datelor disponibile în perioada octombrie 2012-martie 2013.

Pe locul doi în topul escrocheriilor se află un presupus film deocheat înfățișând-o pe cântăreața Rihanna. Un click pe un astfel de link instalează viruși pe calculatoarele victimelor și îi păcălește să dezvăluie date personale.

’’Escrocii folosesc diverse tertipuri şi minciuni pentru a stârni curiozitatea utilizatorilor. Un click dat în grabă îi poate costa pe aceştia destul de mult în termeni de pierdere a datelor personale sau chiar mai rău. Frecvența anumitor teme în escrocheriile de pe rețelele sociale le poate indica utilizatorilor care sunt mesajele de care să se ferească’’, declară Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Cercetarea a arătat că Rihanna și Taylor Swift au fost numele de vedete cele mai folosite pentru a păcăli utilizatorii, în ultima jumătate de an. Acestora le urmează Kim Kardashian, Megan Fox, Justin Bieber, Selena Gomez și Chris Brown.

Dacă în România utilizatorii sunt mai atrași de escrocheria ’’Vezi cine ți-a văzut profilul’’, în Franţa oamenii se lasă păcăliţi să își “schimbe” culoarea paginii de Facebook. Englezii și spaniolii, în schimb, cad repede în capcana promisiunii că pot afla care dintre foștii iubiți le verifică profilul.

Utilizatorii se pot proteja de amenițările apărute pe Facebook cu aplicația gratuită Bitdefender Safego.

 
Comments Off on Cele mai multe escrocherii pe Facebook promit să dezvăluie vizitatorii profilului Pe locul doi se află un presupus film deocheat cu Rihanna

Posted by on April 27, 2013 in Antivirusi gratuiti, Devirusare, Stiri IT

 

Comments are closed.

 
%d bloggers like this: