RSS

Raport Amenintarilor pentru H2 si Prognoza pentru 2013

18 Dec

Raportul Bitdefender, liderul pietei locale de antivirus, asupra celor mai raspandite amenintari informatice in cel de-al doilea semestru al acestui an releva aparitia unor noi virusi care, desi nu au ajuns inca foarte aproape de varful clasamentului, arata schimbari majore in peisajul soft-ului periculos din Romania si ofera indicii cu privire la evolutia industriei in 2013. image003

Astfel, cele mai noi amenintari informatice sunt folosite fie pentru a accesa de la distanta calculatorul infectat, cum este cazul Backdoor.Hupigon kG, cu 1,37% din numarul total de infectii inregistrate in Romania, sau pentru a colecta date personale despre utilizatori asa cum face Gen: Adware.Solimba.1.

 

In ceea ce priveste amenintarile ce obisnuiau sa faca ravagii in calculatoare, se remarca o scadere a celor care afecteaza sistemele de operare mai vechi, ceea ce indica trecerea utilizatorilor in special la Windows 7.  Cel mai probabil amenințările ce au la bază Autorun vor dispărea în ultimul trimestru al anului viitor. Locul lor va fi luat de adware generic, dar intruziv și de infecții persistente bazate pe rootkit-uri precum ZeroAccess.

Windows 8 va fi însă o țintă în sine. Pe parcursul lui 2013, se estimează că Windows 8 va depăși Windows Vista ca și cotă de piață, iar hackerii vor vâna vulnerabilitățile platformei, la nivel de browser sau de kernel  – componenta centrală a sistemului de operare.

Sursa Bitdefender.ro

 
Comments Off on Raport Amenintarilor pentru H2 si Prognoza pentru 2013

Posted by on December 18, 2012 in Stiri IT

 

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.

 
%d bloggers like this: