RSS

Remediu Bitdefender împotriva virusului ’’Poliția Română’’

16 Nov

Bitdefender, liderul pieței locale de antivirus, anunță disponibilitatea unei aplicații gratuite împotriva ’’virusului pirateriei’’, care a infectat milioane de utilizatori din toată lumea, prin intermediul unui mesaj fals ce se pretinde a fi din partea poliției.

 

Amenințarea, cunoscută în România și sub denumirea de ’’virusul Poliția Română’’, acuză victimele de piratarea de muzică, software şi videoclipuri, solicitându-le bani pentru deblocarea calculatoarelor.

 

Utilizatorii infectați cu soft-ul periculos Trojan.Ransom.IcePol pot instala instrumentul furnizat de Bitdefender, pentru a șterge virusul din computere prin accesarea linkului următor http://download.bitdefender.com/removal_tools/BDRemoval_Trojan_Ransom_IcePol.exe și rularea uneltei în Safe Mode.

 

’’Virusul pirateriei exploatează aceeași teamă primară pe care oamenii o resimt când aud sirena poliției, văd luminile girofarului, iar apoi sunt trași pe dreapta’’, explică Alexandru Bălan, Chief Security Researcher, Bitdefender. ’’Virusul verifică adresa de IP a victimei, îi spune că mesajul este din partea poliției și o acuză de un delict pe care l-ar fi putut comite și fără să-și dea seama. Față de amenințări similare mai vechi, care trimiteau « amenzi » pentru pornografie și zoofilie, aceasta pune accentul pe infracțiuni de piraterie. Și este extrem de eficientă’’, continuă Alexandru Bălan.

 

În contextul în care pierderile cauzate de încălcarea drepturilor de autor se ridică la miliarde de dolari anual și milioane de computere din toată lumea adăpostesc fișiere, software, muzică sau filme piratate.

 

De origine rusească, virușii de tip ’’Ransom’’ reprezintă o clasă de software periculos ce blochează accesul la computerul infectat solicitând bani în schimbul eliminării restricțiilor.

 

Mai multe detalii despre această amenintare și despre modul în care poate fi rulată aplicația de eliminare a virusului aici : http://labs.bitdefender.com/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=RemovalToolUnifiedLauncher.exe

 
Comments Off on Remediu Bitdefender împotriva virusului ’’Poliția Română’’

Posted by on November 16, 2012 in Devirusare

 

Comments are closed.

 
%d bloggers like this: