Bitdefender anunță un remediu pentru cei afectați de atacul prin Yahoo! Messenger


Bitdefender, liderul pieței locale de antivirus, anunță disponibilitatea unei aplicații gratuite ce curăță calculatorul de fișierele periculoase, care au putut fi descărcate prin accesarea unei reclame  ieri în Yahoo! Messenger.

Un banner de reclamă periculos, ce direcționa utilizatorii curioși către un website din Vietnam, Laban.vn, a fost postat, luni, pentru patru ore pe toate ferestrele de Yahoo! Messenger din lume.

’’Respectivul mesaj a ajuns la clienții Yahoo! Messenger fie printr-o campanie legitimă, care a fost ulterior modificată de inițiatorul reclamelor, fie ca urmare a unui atac abuziv, care exploata o posibilă vulnerabilitate a serviciilor de adveritising din aplicația celor de la Yahoo!’’, explică Alexandru Bălan, Chief Security Researcher, Bitdefender.

Cei care au dat,  click pe noua reclamă au fost direcționați către site-ul laban.vn, unde li se solicita să instaleze un fișier .exe.

Odată instalata, aplicația schimbă pagina de start a browser-ului în mod repetat.

Dacă ați instalat deja acest  fișier .exe, puteți elimina orice urmă lasată în computer de labanvn și readuce pagina de început a browserului la about:blank, cu ajutorul unei aplicații gratuite pe care o puteți descărca de aici Bitdefender Labs Downloads Area.

13 Responses to Bitdefender anunță un remediu pentru cei afectați de atacul prin Yahoo! Messenger

 1. McJohn says:

  Am citit cu ceva timp în urma despre un program care dezinstalează toolbar-uri !
  Eu nu am mess-ul instalat , dar pagina mea de start este setata pe “google” însă numai cu aceasta nu pornește !
  Îmi aduc aminte ca am descarcat un program care : descarcă de pe youtube , convertește , etc și de atunci nu pot scapă de acest toolbar !

 2. Mcjohn says:

  Păi … Avira l-am avut și știu ce poate.
  Pe Karspersky nu l-am încercat niciodată si nu stiu ce poate, dar dacă tu ai fost încîntată de el, “merg pe mina ta “. Pînă azi am primit cele mai bune sfaturi .
  La revedere !

 3. McJohn says:

  Bine ! Până când mai tine promoția ?
  (Cei de la orange m-au fentat luna aceasta . Până pe 12 luna ce vine “trebuie sa stau pe burta , ca apa-i mica “. Mi-au limitat viteza la 15 kb/s . Daca promoția tine doar luna aceasta , ii dau drumul într-o noapte si până la ziua il descarc eu !!!)

 4. McJohn says:

  Acsta aflase-m (un singur produs) !

%d bloggers like this: