RSS

Peste 60 la sută dintre viruşii de telefoane mobile se instalează pretinzând că sunt aplicaţii legitime

11 Oct

Bitdefender anunta ca : Numărul de viruşi de Android din România a crescut cu patru procente odată cu venirea toamnei, relevă un raport realizat pe o perioadă de nouă luni de specialiştii Bitdefender, liderul pieței românești de antivirus.

Ameninţările din familia FakeInst, care se instalează pretinzând că sunt aplicaţii legitime, reprezintă peste 60 la sută din numărul total de pericole detectate în septembrie. Aceşti viruşi sunt capabili să fure informaţii personale precum geolocaţie, e-mailuri sau contacte din agendă şi să le folosească pentru fraudă şi furt de identitate.

“Utilizatorii de telefoane Android din România sunt expuşi la atacuri cibernetice tot mai variate. Creşterea numărului de viruşi confirmă faptul că utilizatorii încă nu sunt familiarizaţi cu securitatea datelor de pe mobile. Principala sursă de amenințări pentru Android o reprezintă în continuare aplicațiile descărcate de pe marketplace-urile neoficiale”, a declarat Liviu Arsene, Sr. Mobile Malware Researcher la Bitdefender.

La începutul toamnei, aplicațiile Android ce afișează în mod agresiv reclame la diverse produse și servicii au pierdut teren faţă de lunile de vară, când înregistrau o medie de aproximativ 70%. Scăderea lor cu 3 procente a lăsat loc unor pericole mai mari pentru utilizatorii de mobile, peste 33% dintre amenințările informatice din septembrie fiind viruşi.

Specialiştii Bitdefender au identificat încă o aplicaţie cu acest tip de comportament, Android.Adware.Plankton.A. Aceasta ocupă primul loc în clasamentul din luna septembrie, cu peste 90% din totalul detecţiilor de adware. Sursa Bitdefender.ro

 
Comments Off on Peste 60 la sută dintre viruşii de telefoane mobile se instalează pretinzând că sunt aplicaţii legitime

Posted by on October 11, 2012 in Stiri IT

 

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.

 
%d bloggers like this: