RSS

Bitdefender Antivirus Free Edition, primul antivirus gratuit din lume compatibil cu Windows 8

18 Sep

Bitdefender anunță că soluția Antivirus Free Edition, disponibilă gratis numai în România, este primul antivirus gratuit din lume compatibil cu sistemul de operare Windows 8, ce va fi lansat oficial peste circa o lună.

Specialiștii Bitdefender, liderul pieței locale de soluții antivirus, au ales să realizeze această compatiblitate deoarece pericolul infecțiilor cu viruși e departe de a fi eradicat pe Windows 8.

’’Windows 8 se bucură chiar dinainte de lansare de un interes foarte mare din partea utilizatorilor și, de obicei, acesta atrage după sine un interes cel puțin egal din partea producătorilor de viruși sau a atacatorilor cibernetici. Construit să ofere securitate sporită, noul sistem de operare introduce tehnologia Early Launch Anti-Malware ce ajută extrem de mult soluțiile antivirus să pornească imediat după deschiderea calculatorului și să limiteze impactul virușilor bazați pe componente rootkit. Nu va fi însă de ajuns să stopeze infecțiile în lipsa unei soluții de securitate. Mai mult chiar, numărul extrem de mare de exploit-uri zero-day asupra aplicațiilor comune de pe sistemul unui utilizator – precum tehnologiile Java, Flash Player sau aplicațiile care procesează fișiere PDF – expune în permanență utilizatorul de PC la amenințări informatice, indiferent de versiunea sistemului de operare’’, explică Alexandru Bălan, Senior Product Manager, Bitdefender. Bitdefender Antivirus Free Edition utilizează cele mai avansate tehnologii pentru a oferi siguranţă maximă, rulând însă pe resurse minime pentru a nu încetini calculatorul. Sursa Bitdefender 

 
Comments Off on Bitdefender Antivirus Free Edition, primul antivirus gratuit din lume compatibil cu Windows 8

Posted by on September 18, 2012 in Stiri IT

 

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.

 
%d bloggers like this: