Aplicația Clueful, retrasă de Apple din AppStore, revine


Clueful, care este un software foarte bun  de securitate care ajută posesorii de iPhone să recunoască aplicațiile ce încalcă intimitatea, se întoarce.

Image representing iPhone as depicted in Crunc...

Image via CrunchBase

Disponibil gratuit pe http://www.cluefulapp.com, noul Clueful adaugă funcționalități extinse, utilizatorii putând să verifice gratuit online, toate privilegiile aplicațiilor pe care le au deja pe iPhone sau pe care intenționează să le instaleze. Astfel vor putea fi identificate soft-urile neglijente cu parolele sau cu datele de autentificare, cele care urmăresc nemotivat locația posesorilor de iPhone, citesc și utilizează lista de contacte sau calendarul ori epuizează bateria telefonului. De asemenea, utilizatorii vor putea ști dinainte ce aplicații le afișează reclame.

’’iPhone-ul este un dispozitiv extrem de personal, pentru că stochează volume foarte mari de informații private valoroase pentru cei care știu să le monetizeze. O aplicație cu facilitățile Clueful este mult prea utilă și furnizează informații mult prea importante pentru utilizator a stat  departe de public. Vom reveni curând și cu alte vești legate de Clueful’’, spune Cătălin Coșoi, Chief Security Researcher la Bitdefender.

Liderul pieţei locale de soluţii antivirus va continua să lucreze cu Apple pentru a aduce aplicația Cluful inițială din nou în App Store. Comunicat de presa aici

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: