RSS

Bitdefender: România, în topul țărilor cu cele mai multe calculatoare virusate

02 Jul

România se află pe locul trei în topul țărilor cu cele mai multe calculatoare infectate cu viruși raportat la numărul de scanări efectuate de serviciul gratuit de scanare online QuickScan, relevă datele colectate de specialiștii Bitdefender, liderul pieţei locale de soluţii antivirus.[…]

Astfel, 13,2% din cei peste 77.500 de utilizatori care și-au verificat sistemele de calcul folosind QuickScan au primit verdictul ’’infectat’’, procentul fiind depășit doar de țări precum Thailanda sau India. Raportul a fost realizat luând în calcul top 10 al țărilor în care au fost realizate cele mai multe scanări folosind aplicația Bitdefender.

Cele mai puține sisteme infectate au fost identificate în Germania, 4,7% din sistemele scanate și în Marea Britanie, 6,5% calculatoare infectate din total verificate.

’’Probabil că procentul mare de sisteme infectate raportat pentru România se datorează ratei mai crescute de folosire a programelor piratate care nu permit actualizări de securitate sau pur și simplu soluții de securitate care nu sunt suficient de inteligente sau autonome pentru a funcționa o perioadă indelungată fără intervenția utilizatorului’’, explică Alexandru Bălan, Senior Product Manager Bitdefender.

La nivel global serviciul QuickScan a fost rulat pe 1,3 milioane de calculatoare, iar 11,5% dintre acestea au fost identificate ca având viruși.

Printre amenințările informatice frecvente detectate pe calculatoarele utilizatorilor de serviciul de scanare în cloud QuickScan se numără și Win32.Virtob, Win32.Ramnit și Win32.Sality, trei familii de viruşi care își atașează codul de orice fișier executabil de pe computer. Sality este responsabil de spam, furtul de parole sau atacuri asupra altor utilizatori conectați la internet.

Bitdefender recomanda soluția antivirus de scanare în cloud QuickScan detectează infecțiile active în mai puțin de 60 de secunde și este parte integranta a tuturor soluțiilor de securitate Bitdefender. QuickScan este în același timp disponibil și ca instrument independent care poate fi rulat gratuit de la: http://quickscan.bitdefender.com/ro/.

 
Comments Off on Bitdefender: România, în topul țărilor cu cele mai multe calculatoare virusate

Posted by on July 2, 2012 in Programe gratuite, Stiri IT

 

Tags: ,

Comments are closed.

 
%d bloggers like this: