RSS

Top 5 cei mai periculosi malware

14 Jun

ZDNet

ZDNet (Photo credit: Wikipedia)

Conform celor de la ZDNET cei mai periculosi 5 virusi sunt:
1. Melissa

Un virus macro numit după o stripteuză Miami, a fost atat de eficient în 1999.  […]Virusul conţine un document Word List.DOC etichetat ca un ataşament la un e-mail care permite accesul la site-uri porno.

2. Anna Kournikova Virus

Acest virus de calculator a fost creat de un  programator olandez Jan Wit pe 11 februarie, 2001. Virusul a fost proiectat pentru a pacali la  deschiderea unui mesaj, sugerând că acesta conţinea o imagine  frumoasa cu  Anna Kournikova, în schimb destinatarul deschidea un program malitios.

3. MyDoom

MyDoom a început să apară în casutele de mail, în 2004 şi curând a devenit cel mai rapid vierme răspândit vreodată, depăşind recordurile stabilite de către viermele Sobig şi ILOVEYOU.

& Sasser. Netsky

Cu uşurinţă una dintre variantele cele mai faimoase şi prolifice de viermi de calculator, renumite pentru eficacitatea şi faptul că a fost scris de  Sven Jaschan in varsta de 18 ani, care a mărturisit că a creat  acest vierme precum şi  altii.

5. 2007 Storm Worm

Aparut in 1988 viermele Morris a fost printre primii. Cunoscut de mai multe nume Storm Worm este un troian backdoor care afectează computerele cu sistemele de operare Windows.

 
Comments Off on Top 5 cei mai periculosi malware

Posted by on June 14, 2012 in Stiri IT

 

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.

 
%d bloggers like this: