RSS

Avertisment: un troian de ebanking va fura banii

22 Mar

Un nou troian ameninta conturile bancare ale utilizatorilor din intreaga lume, avertizeaza Bitdefender. Amenintarea se numeste Mousetrap Troian si actioneaza “ca un veritabil sef de organizatie criminala care, pentru a evita filtrele politiei, savarseste jafurile printr-un lant de intermediari”.  […]

Troianul care provoaca paguba este adus pe sistem “din mana in mana”, pornind de la un website infectat si trecind printr-o sumedenie de alti troieni. Primul pas al infectiei il reprezinta vizitarea unui site legitim, dar pe care l-a atacat in prealabil un hacker si pe care acesta a incarcat o aplicatie periculoasa scrisa in Java.

Aceasta aplicatie Java ii apare utilizatorului sub forma unui mesaj care il informeaza ca nu are plug-in-ul de Flash instalat si se ofera sa-l descarce si sa-l instaleze pentru utilizator.

Insa, o data cu rularea plug-in-ului impostor, calculatorul este de fapt infectat cu un prim troian, care va pregati terenul pentru un asa-zis “bancher”  – troianul responsabil cu furtul banilor.

Dupa instalare, troianul verifica o lista de adrese de la care va descarca si va executa alti troiani de tip “bancher”, se arata intr-un comunciat de presa al companiei de solutii de securitate Bitdefender.

Acestia sunt gazduiti pe mai multe servere compromise, in asa fel incat, daca unul dintre servere este inchis sau curatat de virusi, troianul sa poata aduce “bancherii” de pe un altul. Mai multe detalii aici

 
Comments Off on Avertisment: un troian de ebanking va fura banii

Posted by on March 22, 2012 in Promotii, Stiri IT

 

Comments are closed.

 
%d bloggers like this: