RSS

„Wall Street Journal“: ONU ar negocia un tratat mult mai periculos decât ACTA

22 Feb

Dacă ACTA este o problemă, un tratat despre care se crede că-l negociază statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite începând de pe 27 februarie la Geneva ar putea fi o ameninţare mult mai mare, consideră Robert M. McDowell, comisar al Comisiei Federale de Comunicaţii în „Wall Street Journal”.[…]

Conform „Wall Street Journal”, procesul diplomatic va începe să renegocieze regulile din 1988 asupra internetului, care la acel moment a liberalizat această piaţă. În acel an, 114 naţiuni s-au adunat în Australia care a liberalizat dramatic telecomunicaţiile internaţionale. Acest lucru a izolat internetul de reglementările economice şi tehnice obişnuite şi a devenit cea mai de succes poveste de dereglementare.

Rusia şi China, împreună cu 193 de state membre vor să renegocieze tratatul din 1988 şi să-şi extindă influenţa în zone nereglementate până acum, susţine McDowell. Conform acestuia, în decembrie la Dubai s-a citit o listă de propuneri care conţinea:

– Securitatea online şi intimitatea datelor trebuie să fie supuse controlului internaţional.

– Companiile de telefonie străină vor avea voie să pună taxe internaţionale pe traficul de internet, poate la modul „per click”, pentru a aduce profituri mari.

– Stabilirea clară a tarifelor de roaming.
Articol preluat de pe Adevarul.ro

 
Comments Off on „Wall Street Journal“: ONU ar negocia un tratat mult mai periculos decât ACTA

Posted by on February 22, 2012 in Stiri IT

 

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.

 
%d bloggers like this: