RSS

Facebook, Google şi alte companii ar putea să-şi suspende serviciile pe 23 ianuarie

05 Jan
Facebook, Google şi alte companii ar putea să-şi suspende serviciile pe 23 ianuarie

Amazon, eBay, Facebook, Google şi alte companii ar putea să-şi suspende serviciile pentru a protesta împotriva unui proiect de lege controversat împotriva pirateriei, dezbătut în Congresul american.[…]

Un proiect de lege american împotriva pirateriei, SOPA (Stop Online Piracy Act), i-a făcut pe reprezentanţii celor mai mari companii americane de internet din lume să ia în calcul o formă extremă de protest: suspendare serviciilor pe care le oferă. Printre aceste companii se numără Facebook, Twitter, Google, Amazon, eBay, FourSquare, Mozilla, PayPal, Wikimedia şi Google, scrie extremetech.com.

Aceste companii se tem că dacă proiectul de lege va deveni realitate, pe internet va fi inaugurată o epocă a cenzurii. SOPA prevede că deţinătorii de copyright vor putea închide website-uri care le-au preluat conţinut, fără să aibă nevoie procese sau de hotărâri judecătoreşti. De asemenea, motoarele de căutare ar putea fi determinate să de-indexeze anumite site-uri, iar site-urile de plăţi online ar putea fi obligate să anuleze anumite tranzacţii. În schimb, giganţii din industria de film şi din cea muzicală susţin intens acest proiect de lege.

Potrivit lui Markham Erickson, preşedintele NetCoalition (care reuneşte companiile de internet menţiuonate mai sus), varianta unei suspendări a serviciilor devine tot mai probabilă pe zi ce trece.

Încă nu s-a luat o decizie clară dacă această formă extremă de protest va acea loc sau nu, în condiţiile în care companiile se tem că suspendarea serviciilor va determina un val de mânie din partea utilizatorilor.

Cel mai probabil, site-urile vor deveni indisponibile pe 23 ianuarie, în condiţiile în care Senatul va dezbate proiectul de lege o zi mai târziu, pe 24 ianuarie.

Citeste mai mult pe Realitatea.Net

 
Comments Off on Facebook, Google şi alte companii ar putea să-şi suspende serviciile pe 23 ianuarie

Posted by on January 5, 2012 in Stiri IT

 

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.

 
%d bloggers like this: