Cumparaturile pe internet nu sunt sigure


Plăţile cu cardul pe internet sunt sigure şi uşor de efectuat, însă doar 2,2% din cardurile emise în România sunt activate în sistemul de protecţie împotriva fraudelor[…], a declarat Cătălin Creţu, general manager în România al Visa Europe.

În prezent, mai puţin de 200.000 de carduri din România, adică 2,2% dintr-un total de circa 9 milioane preînrolate de bănci, sunt activate în standardul 3D Secure, pe care este bazat şi sistemul Verified by Visa şi care asigură protecţia tranzacţiilor realizate cu cardul pe Internet.

“În momentul de faţă, frauda este neglijbilă în România, de nouă ori sub nivelul Visa Europe. Dar ştiţi cum este, paza bună trece primejdia rea, de aceea dorim ca din ce în ce mai multe carduri să fie activate în sistemul Verified by Visa”, a arătat Creţu în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că în momentul în care sistemul Verified by Visa este activat, siguranţa plăţilor cu cardul este maximă.

Potrivit oficialului Visa, numărul mic de carduri care au sistem de protecţie împotriva fraudelor se poate explica prin lipsa de informare a populaţiei privind siguranţa plăţilor cu cardul pe internet.

În acest sens, Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, a lansat o campanie naţională de promovare a utilizării cardului pentru plăţile pe Internet.

Campania, care se va desfăşura în perioada septembrie-noiembrie, va cuprinde acţiuni educaţionale, precum şi proiecte de PR şi marketing, care urmăresc îmbunătăţirea nivelului de informare a românilor privind siguranţa plăţilor online şi stimularea activării cardurilor în platforma Verified by Visa. mai multe detalii aici

Advertisements

One Response to Cumparaturile pe internet nu sunt sigure

  1. Gata, te-am trecut si eu in blogroll, mersi!

%d bloggers like this: