RSS

10 Comenzi rapide pentru Windows 7 de care nu ai habar

07 Sep

Am sa va prezint un articol in care va aduc la cunostiinta 10 comenzi rapide de care unii nu au habar.[..]

1. Siglă Windows + L

logo plus l

Blochează PC-ul instantaneu.

2. Shift + Delete

schimbare ştergeţi

Modul leneş de a şterge lucruri în Windows este să-l trageti la Coşul de reciclare. O cale mai buna este de a evidenţia fişierul şi apăsaţi Delete. Si daca esti ultra-leneş (şi mai deştept decât ghidul de media), puteţi trece de Coşul de reciclare în întregime apăsând Shift + Delete.

3. Alt + F6

ferestrele deschise

Dacă v-aţi lasat mai multe ferestre deschise  această comandă rapidă la îndemână vă va permite să comutaţi rapid între ele, astfel încât  nu trebuie să pierdeţi timp făcând clic  în jurul valorii de  căutare in fereastra din dreapta.

4. Shift + CTRL + N

Windows 7 a făcut un pic mai usor sa creezi noi foldere în Windows Explorer. Acum puteţi face asta doar din Shift + Ctrl + N, în orice folder pentru a crea un nou  dosar . Folderul nou va apărea cu numele de “New folder” si aveţi posibilitatea să tastaţi un nume propriu pentru el.

5. Windows + M

Apăsaţi pe Windows + M pentru a minimiza instantaneu toate ferestrele curente in taskbar. Atunci când doriţi ca toate ferestrele sa apara din nou, apăsaţi Windows + Shift + M .

6. Windows + Space

Apăsaţi Windows + Space, şi toate ferestrele deschise  vor fi transparente, astfel încât  puteţi vedea chiar prin ele. Aceasta funcţionează chiar şi cu ferestre maximizate şi full-screen .

7. Windows + Shift + săgeată stânga sau dreapta

două monitoare

Windows + Shift + Săgeată stânga  va muta ferestrele de pe un monitor pe altul Dacă aveţi un singur monitor, aceste comenzi va  andoca fereastra ta spre partea desemnata a ecranului.

8. Windows + 1, 2, 3, etc

taskabr

Windows 7 a introdus o caracteristică nouă care vă permite să mutati aplicaţii pentru bara de activităţi pentru acces rapid. Un mod mai rapid de a accesa aceste aplicaţii este cu această scurtătură a tastaturii . Apăsaţi pentru Windows + 1 pentru a lansa prima aplicatia  fixata în bara de activităţi (de la stânga la dreapta). Ferestre + 2 lansează cea de a doua, Windows + 3 lansează cea de a treia, şi aşa mai departe.

9. Windows + T

Tastati Windows + si lansează aplicaţii fixate în bara de activităţi, dar dacă  aplicaţiile sunt deja deschise, există o cale rapidă pentru a defila prin ele. Apăsaţi pe Windows + T şi veţi evidenţia prima  aplicaţie  deschisă în bara de activităţi. Apăsaţi-l din nou şi veţi trece la a  adoua. Pe măsură ce defilaţi printre ele, veţi obţine o casetă de previzualizare aşa cum aţi face dacă aţi fost  peste pictograma cu mouse-ul. Când ajungeti la aplicatia dorita, apăsaţi Enter pentru a o  aduce în prim-plan. Această comandă rapidă funcţionează numai cu aplicaţii deschise, şi ignoră aplicaţii nedeschise care le-aţi fixat în bara de activităţi.

10. Windows + (+/-)

Vrei o privire mai atentă la tot ce este pe ecran? Hit Windows şi + pentru a mari tot ce doresti de pe ecran. Windows şi – zoom te da înapoi din nou. Sursa Maximum PC

 
3 Comments

Posted by on September 7, 2011 in Stiri IT

 

Tags: , , , , , , ,

3 responses to “10 Comenzi rapide pentru Windows 7 de care nu ai habar

 1. ionas2onas2

  September 7, 2011 at 2:14 pm

  Intradevar, sunt cateva comenzi pentru windows de care nu stiam, majoritatea sunt cunoscute.

   
 2. alin

  September 13, 2011 at 12:24 pm

  Te mai invat eu una asemanatoare cu . Alt + F6: (si e mai la indemana) WIN+tab

   
 
%d bloggers like this: