RSS

Firefox 8

23 Jul

De-abia ce anunţase de curând lansarea primei versiuni a Firefox 6 că cei de la Mozilla ne suprind din nou. De data aceasta cu Firefox 8Aceste lansări repetate vin în încercarea celor de la Mozilla de a nu pierde teren în faţa celor de la Google si Microsoft. Aşadar, Firefox 8 este prima generaţie a proiectului Mozilla Firefox lansată în ediţie pe 32 biţi, compatibilă cu orice versiune de Windows, dar şi în ediţie pe 64 biţi, adresată sistemelor de operare Windows x64.
Prima versiune de test pentru Firefox 8 x64 este considerată stabilă şi oferă performanţe în medie cu 10 % mai bune decât ediţia pe 32 biţi. Trebuie ştiut că pe lângă cerinţa de a avea instalată una din versiunile pe 64 biţi ale sistemului de operare Windows, cantitatea de memorie RAM necesară proceselor Firefox este aproximativ dublă faţă de versiunea pe 32 biţi a aplicaţiei. Instalarea ediţiei pe 64 biţi a browser-ului Firefox pe un calculator echipat cu prea puţină memorie RAM poate duce în unele cazuri chiar la o degradare a performanţelor resimţite, scrie Extreme Tech. Detalii aici

 
5 Comments

Posted by on July 23, 2011 in Stiri IT

 

Tags: , , , , , , ,

5 responses to “Firefox 8

 1. Metin2Tutorial

  July 23, 2011 at 5:18 am

  Peste un an va apararea Firefox 20, nu?

   
  • Iulia (programe4incepatori)

   July 23, 2011 at 5:31 am

   Da =)) asa cred si eu, cam disperati astia mai ales ca versiunea asta consuma cam multe resurse.

    
 2. AlexAMD

  July 24, 2011 at 2:02 pm

  Lansarea versiunilor atat de rapid (avand in acelasi timp si alte versiuni in development) aduce aminte de tehnica pe care o utilizeaza Google pentru browser-ul dezvoltat de ei Google Chrome (tehnica care s-a dovedit de altfel si eficienta). Consumul de resurse nu ar trebui sa afecteze prea mult , deoarece aici vorbim de versiunile pe 64 bit ale sistemelor de operare , iar daca ai Windows x64 inseamna ca ai peste 3 GB RAM . Chiar daca cei de la Mozilla se ”lauda” ca aceasta versiune este stabila eu nu recomand utilizarea acesteia decat pentru testare. Aceasta versiune nu se afla nici macar in stadiu Aurora asa ca are destule bug-uri.

   
 3. Watch naruto

  July 29, 2011 at 7:44 am

  asa repede nu credeam ca or sa inceapa sa sara versiunile :)) … buna strategie

   
 
%d bloggers like this: